2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

Nuosprendis

Taigi, pirmiausia galbūt pradėsiu nuo to, kad..

Nepeikit manęs, nestumkit, nes kada nors aš dar grįšiu.. Grįšiu, tik su kita istorija, kurios visi mano parašyti įrašai jau bus paruošti word'e ir jums nereikės laukti istorijos įrašų tiek ilgai. Manau visi supratot, link ko aš lenkiu. Taip. Sulaukėt aštuonių įrašų, kurie vieniems patiko, kitiems ne. Ir viską baigiu. Kol kas baigiu rašymą, kadangi artėja vasara - norisi būti lauke, bet ne tūnoti prie kompiuterio ir rašyti, juolab kai dauguma varo dėl to, kad aš gyvenu ir, kad rašymas yra mano laisvalaikis, bet ne darbas. Todėl, kad neteistumėt ir neliktumėt nežinioj, kuo plačiau parašysiu, kas būtų buvę tuose 40,ar ten 45-iuose įrašuose..

Devintame įraše būtumėte sulaukę pokalbio su Luku ir kitais, visi sužinotumėt, kad viskas kilo Ievos ir Karolinos dėka, jos pripasakojo Lukui to, ko net nebuvo.. O juk mes visi tikime savo draugais, negu nepažįstamais žmonėmis. Taigi, po to, kai viskas paaiškėtų Lukas į ją žvelgtų kiek kitaip - ne kaip į kokią kvailę, bet kaip į patikimą žmogų, tačiau su ja reikalų nelabai jis norėtų turėt.. Taip slinktų dienos - su Marta eitųsi prastai, jos apsipyktų.. ir susitaikytų. Ir tada, kadangi Gerdai sunku priprasti, ji įsiveltų į tą svetimą pasaulį - pradėtų rūkyti, vartoti narkotikus.. Su tuo ir prasidėtų visokios problemos - jai reikėtų pinigų, ji pradėtų vogti, ją gaudytų policija, o jos tėvai nieko nežinotų.. Pagaliau ateitų laikas vykti į Londoną, o ji pasiimtų pinigus ir liktų Vilniuje, kartu su šutve "draugų" kuriuos susirado svetimo pasaulio dėka.  Aišku, ji visus pinigus naudoja tam kas jai kenkia, bet ji vis tiek jaučiasi vieniša.. Pagaliau ji pabando vieną dalyką - nusiperka voką ir internete priėjusi prie Martos kompiuterio susiranda vaikiną, kuris nori susipažinti, bet gyvena Londone. Jis lietuvis žinoma. Ji išsiųstų laišką ir jie pradėtų bendrauti.. Aišku ji jam atrašytų kai ji būtų blaivios mąstysenos.. ir ji jį pamiltų.. Ji pasijaustų, kaip jai gera, nes ji mano, kad tai tikrasis jos draugas.. Ir visi tie įvykiai kurie būtų nutikę jos gyvenime neprilygtų jos draugystei su JUO. Pagaliau ji gautų pasiūlymą aplankyti jį - ir vienintelė proga tai padaryti.. Vykti vienai. Susitaupyti pinigų. Paprašyti tėvų, kad leistų..

Iš to noro ji pradėtų keistis. Antrą kartą savo gyvenime.. Nustotų rūkyti, vartoti narkotikus, nors ir pirmieji mėnesiai ar savaitės jai einasi sunkiai, ji vos neeina iš proto.. Jai pavyksta atsispirti iš to noro jį sutikti.. Aišku, kai ji grįžta namo iš karto kalba apie susitikimą su juo. Tėvai sutinka ją leisti, bet pinigų aišku.. Neduos. Ji pradeda dirbti ir tampa normaliu žmogumi, kol pagaliau po pusės metų jai viskas pavyksta.. Visi popieriai paruošti, jis ją pasitiks Londono oro uoste. Ir ta akimirka - ji nusileidžia ir iš turimos jo nuotraukos bando jį atrasti. Ir atranda. Jį stipriai apsikabina kaip ir jis ją. Keletą savaičių būna ten - juk vasara.. Ir tai buvo jos šansas. Šansas suprasti, kas yra tikri draugai ir, kad jie ateina patys, bet ne žalingų įpročių dėka..


Tokia būtų buvusi istorija.. Papasakojau apie ją pakankamai plačiai, visko neišpasakosiu, paskaus rankas. Tiesiog noriu padėkoti visiems kurie skaitė tuos aštuonis įrašus. Kad juos komentavot..

Bet dabar tiesiog neturiu noro ir tingiu rašyt. Tikrai tingiu ir neturiu noro. Nes tai jau tampa nebe mano laisvalaikis, o priverstinis rašymas. Ir būtent tada įrašai gaunasi daug prastesni.

Bet dar kartą ačiū! Kas norės paskaityti mano STRAIPSNIUS, susirasit mane, paspaudę po įrašu ant mano kaip autorės *M.*. Geros jums vasaros, žmonės:) susitiksim jei susitiksim kitoje istorijoje tik rudenį arba žiemą - vasarą noriu leisti ramiai.. Ir be nervų.

Myliu jus ir prisiminsiu.
Autorė - Monika.

34 komentarai:

A. rašė...

Gaila, gaila, gaila :( Na, bet ką padarysi, suprantu tave, ir linkiu didelės sėkmės kituose bloguose. :)
Ačiū, kad suteikei galimybę bent perskaityta minimalizuotą istoriją ir perskaityti tuos aštuonis, nuostabius įrašus!
Dar kartą sėkmės! :)*

Anonimiškas rašė...

Labas Monika. Visai neseniai buvome drauges. Bet dsabar neesame. del to kad man nepatinka oneD. bet as ne apie tai. Labai gaila kad taip nusprendei. bet nieko. vistiek as tai pat nebunu pr pc. Juk vasara jau visai saliaaa!!!!

Pasiilgsiu tavo nuostabios kurybos.
Saulė

Tiesiog Greta. rašė...

Tu durna... sudaužei man širdį... nu ir gerai...

Monika rašė...

Saule- ne dėl to, tu tiesiog negerbei to, kas man patinka :) jau apie tai kalbėjom. bet ačiū :)
Greta - dėkok kai kuriems, kurie išnaikino norą kurti toliau. :>

Anonimiškas rašė...

Glaustas aprašymas man nepatiko. Bet jai tai būtų išplėsta manau gal ir priprasčiau. Šiaip ar taip džiaugiuosi, kad pasirodys nauja istoriją, kadangi šitą manau mesčiau...(na čia dėl skonio)
O jis man nepatiko, kadangi maniau viskas bus kitaip. Labai susimaišę ir panašiai. Tačiau dabar tai jau neturi reikšmės.

Anonimiškas rašė...

Nors patys pirmieji man labai patiko įrašai, veliau kaip ir minėjai dėl spaudimo suprastėjo

Gabyx2 (www.skaitomknygas.blogspot.com) rašė...

Gaila tikrai. Manau, kad jeigu būtum pabaigus, ir būtum su tuo susirašinėjimo draugu kažką panašaus sukūrus, tada būtų žiauriai jėgovai viskas. :D
Turbūt telieka pasakyti, kad lauksime sugrįžtant :)

Na, o kadangi tavo skaitytojai nebeturės istorijos, kurią galės skaityti, tad kviečiu apsilankyti mano kuriamoje istorijoje www.prisiminimuseseliai.blogspot.com :)

Anonimiškas rašė...

ech.. Buvo gera istorija ;) bet suprantu tave. tikiuosi gerai praleisi vasarą. ;)
Istikima skaitytoja

Anonimiškas rašė...

Gaila žinoma , kad nebekursi nu , bet vistiek reikia pagalvot , kad čia tavo laisvalaikis ir labai "dėkoju" kas tau liepė per prievartą rašyti...Be to man smalsu žinau , kad tu dar negalvojai ir tavo kita istorija bus negreitai , bet maždaug apie ką bandysi kurti apie romantiką ar šiaip ? :) Be to labai tau AČIŪ už visas istorijas !
P.s Kai atrašysi man rašyk Diana . :) Ir linkiu geros tau vasaros. :)

Austy rašė...

Na gaila, bet tikrai nereikia privertinėti :) Manau niekas nenorėtų sedėti vasarą prie pc ir kurti istoriją iš prievartos. Aišku, būtų įdomi istorija, bet lauuuuskaiu kitų tavo kuriniųųųųųų :D
P.S. Jei sukursi kitą blog'ą tai gal gali čia jį parašyti? ;)

Skaistė rašė...

Na va ir pasidavei. Juk visiems neįtiksi, gaila jog neturi valios net pabaigt pradėto darbo. Labai nuvylei. Pradžioje rašei jog dėl vasaros nerašai, tada staiga jau ir tie kurie "stūmė" kalti. Tai apsispręsk. Tikrai manau nebeteksi bent pusės skaitytojų kitoje istorijoje (jei ji bus), o jei ir bus tai nustosi rašyt dėl tarkim per mažo skaičiausi skaitytojų, O JUK PATI KALTA. Taip, sakai jog čia tavo hobis ir pan., bet juk jei siesi ateitį su knygų rašymo to nepasakysi skaitytojams, o valią reikia nuo mažens ugdyt. Negi manai kad suaugusi pasieksi ko nors, jei nuo dabar to ne ugdai. Kaip kažkuri mergina minėjo, tu tikrai nesugebi užbaigt (dažniausiai).

Monika rašė...

Ir vėl stūmimas. Bet galiu pasakyti tik vieną dalyką, kad ačiū tiems, kurie mane supranta. :)

A. rašė...

Skaiste! Nekalbėk už kitus, nes pavyzdžiui aš skaitysiu kiekvieną Monikos istoriją, nepaisant to kas atsitiko dabar. Galų gale, čia laisvalaikis, ir sukurti įrašą greitai neįmanoma.
Būkit supratingi, žmonės!

Myglė rašė...

Skaisės komentare nemačiau jokio stumimo... Tiesiog ji sako savo nuomonę apie tave, na gal ir ne visai tačiau tikrai nestumia. AŠ VISIŠKAI SUTINKU SU JA.
Monika, tavo naujos istorijos net nepradėsiu skaityti. Ne dėl tavo rašymo, o dėl tavęs pačios. Visalaik kažkokie pasiteisinimai, visi ant tavęs stūmia ir dar būtent dėl tų žmonių palieki šią istoriją... O apie tuos žmonės kuriems patiko tavo istorija nė nepagalvojai. Jie visada laukdavo tavo naujos dalies, palaikė tave. Tu visada rašei, kad tavęs nesupranta. NE. Čia manau tu nesupranti tų žmonių kurie skaitė tavo istoriją........Taip paprastai...
Bet man negaila, kad istorija baigėsi, kadangi man nepatinka tokie kūryniai. Tai per daug paprasta ir visai neįdomu (bent jau man). Nors pirmieji įrašai buvo visai nieko.

Anonimiškas rašė...

nu jo....

Zouhouhou. rašė...

"Greta - dėkok kai kuriems, kurie išnaikino norą kurti toliau. :>" pati rašau ir galiu pasakyt, kad noro kurti negali išnaikinti niekas, jei tu to pati nori. Tad nereikia kaltinti kitų. O dėl kritikos, tai kiekvienas kūrėjas turi su tuo susitaikyti, kad gaus ne tik gražių žodžių, bet ir kritikos.
Pati nerašau dažnai istorijos tęsinių, mano istorijos galbūt nesusilaukia tiek daug skaitytojų ir sekėjų kaip tavo, esu gavus kritikos, bet nei viena ši priežastis nesunaikino mano noro kurti. Jei aš noriu - aš kuriu. Jei nenoriu - darau pertrauką, bet su paaiškinimu visiems skaitytojams. Visi esam žmonės, visi vieni kitus suprantam, tiesiog reikia mokėti išaiškint ir viską paaiškint.
Jei tikrai žadi toliau kurti ir rašyti, tai patarimą turiu tik vieną : išmok priimti kritiką, nes iš kritikos mes ir mokomes, o tikrai ne iš gražių žodžių. : )

Skaistė rašė...

Net juokas ima kaip tu kritiką laikai už "stumimą". Nepyk, bet kartais primeni mažą vaiką, kuris nesupranta gyvenimo.

Anonimiškas rašė...

Nu jo... Kazkodel visada visi buna kalti tik ne tu... Tai nera stumimas tai yra nuomones isreiskimas...Bet visada juk kiti kalti per greit pasiduodi o jei jau is vis pradedi rasyt pagalvok ar uzbaigsi nes kiti susidomi ir jie nori skaityti toliau o tu galvoji tik apie save ir sustabdai rasyma . kad ir vasara galejai irasus kelti reciau nu nezinau ce jau tau sprest bet nusivyliau tavim daugiau tavo pasakojimu skaityti nesinori ...

Monika rašė...

Aš nesakau, kad viskas ką pasakė yra stūmimas,bet vat.. Galvoju apie save? Pakartosiu vieną dalyką - būčiau rašiusi toliau, bet yra keletas dalykų dėl kurių nebenoriu rašyt šios istorijos.
1. artėja vasara.
2. Pastovus vertimas rašyti, noriu aš to ar ne, PRIVALAU, o pertraukos daryt negaliu - dauguma užstumtų.

Todėl vienintelė išeitis buvo mesti istoriją rašyti, nes VASARA. Galų gale vis dar prisimenu kai buvo atostogos ir ilsėtis ar šiaip negalėjau - vistiek turėjau skirti laiko iš istorijos įrašams, kurių jūs reikalavot. Nesakau, kad tai yra sunku, bet įrašo parašymas užima jei normalaus - 3,4 valandas. Bet ne visi tai supranta.

Kritiką aš priimu, tačiau nepakenčiu kai mane menkina kaip žmogų, šiaip jau. Aš irgi turiu laisvalaikį, turiu gyvenimą ir jis nėra tik kompiuteris - turiu draugus, su kuriais noriu kuo dažniau susitikt, pabūt, bet esu priversta vos ne kiekvieną dieną skirti kažkiek laiko.. O juolab kai dar reikia eiti ir į mokyklą - pamokos.

Sakot jūsų nesuprantu? Tiksliau tų kuriems istorija patiko? O jūs pagalvokit, jeigu jūsų nesuprasčiau, ar būčiau kažkiek papasakojus apie tai, kaip viskas būtų buvę? Nemanau :)

Bet ačiū už komentarus, kurie kai kurie yra pakankamai žiaurūs. Jeigu manimi nusivylėt - džiugu. Bet pasakysiu tik tiek - galbūt kada nors apie tą "nusivyliau tavimi" susimąstysit.

Ačiū už dėmesį ir geros jums vasaros, kad ir kokie kai kurie esat :) nelinkiu jums nieko blogo, nes jūsų nepažįstu, juolab kai kurie manęs tuo labiau.

Anonimiškas rašė...

Monika, didelis respectas Tau. ačiū tau ir už tuos 8 įrašus. labai labai. tiesiog buvau, ir manau, kad būsiu tavo istorijose. o tu nekreipk į juos dėmesio kurie ant Tavęs stumia. patys net kelių įrašų nesugebėtų parašyt. o taip, didžiausios sėkmės Tau rašant kitą istoriją. tikiuosi pameni mane, ta pati kotriukou:)**

Anonimiškas rašė...

Taigi Laiškas Monikai ;) Monika labai gaila , kaid viskas šitaip gavosi ;( Gaila , kad jau nebeteks šios istorijos skaityti toliau Men ji begalo patiko . Vertinau tavo darbą . Bet yra kaip yra .... To kas nutiko nepakeisim... Žinoma kalti tie kurie stumė dėl jiems atrodančios niedomios istorijos lėto jo rašymo ... Stumikai : Gaila , kad jūs nesuprantate ir nevertinate tokių žmonių ... Jei jums ir nepatiko šios ištorijos yrašai ar kažkas kitas , nereikėjo stumti, nereikėjo skaityti ... Nemanau , kad Monikai patiko nuolatinis spaudimas ... Mano nuomone Tikros Geros ištorijos neparašomos per kelias minutes . Joms reikia laiko ... Na o Monika aš tave palaikau , turi kūrybos gyslelę puikūs įrašai puikios istorijos ... :) Tavo vietoje būtent taip pat pasielgčiau ... Žinoma dar kartą ačiū už suteiktą galimybė skaityti tavo darbus . Nors ir nebaigtus . Jie buvo nuostabūs ... Sekmės tau :) Ir žinoma Palinkėsiu , kad puikiai praleistum Vasaros Atostogas. Lauksiu su viltimi , kad sugryši su nauja istorija , su nauja viltimi... :) *** Vik*

Dovilė rašė...

Nu kaip tu teip sugavojai? :-D Sekmes laukiu rudens gal sulausim naujos o gal sita pratesi ? :-)

Anonimiškas rašė...

Labai gaila, kad istorija baigės! Ir suprantu tavo priežastis. Manau, gal ir tu testum istorija po vasaros, bet tikrai tie stumikai nepadeda. Gal tos kurios dabar keikia komentaruose, pagalvoja kaip sunku, kai tave verčia dažniau rašyti. Rašymas turi būti malonumas.
Aš ir pati kuriu istorija ir žinau, kad labai tai padaryti sunku. Pas mane yra tokia "Suik" pasivadinusi meergaitė, kuri kai tik parašau naują įrašą, ji kitą dieną jau sako: Tu per lėtai rašai, nuvilsi visus.
TU tik žinok - esi puiki rašytoja, ir nekreipk dėmesio į tuos, kurie reikalauja parašyti greičiau. Yra žmonių kurie tiki tavo istorija ir lauks betkiek.
Juk tikram kurėjui reikia įkvėpimo, žmonės!!!
P.S. Turiu tau patarimą - daugiau nekurk istorijų blogspot'uose. Parašei Naktyje ir žinai, kad tavo istorijos - puikios! Dabar rašyk knygą. :)

Anonimiškas rašė...

Na iki knygos dar toli tau... Ir tikrai netikiu, kad vieną įrašą rašai apie 4 valandas... gal nebesvaikim, ką?? Tuo labiau jei tas įrašas buvo tokio ilgumo ir durnumo kaip va tas paskutinis, kur veikėja grįžo namo... Žinai, tas tavo pasiteisinimas " ...Įrašas trumpas, nes manau, kad ilgų niekas neskaito" - rodo kokio laipsnio tinginė ir buka esi. Galvoji, kad skaitytojai durni? Jau geriau būtum parašius " sorry, tingėjau kažką sukurti"...
Gerai, kad nebekursi istorijos, nes nuo to tavo bendravimo su komentatoriais, nuo nuolatinių tavo kvailų pasiteisinimų - vemt verčia.

Anonimiškas rašė...

Anonimui pritariu, Monika leva tu esi ir viskas tuo pasakyta

Anonimiškas rašė...

Na jei pasakius atvirai tu esi nesubrendus merga.Pati pradzioje sakei sita istorija noriu uzbaigt, nes daugumis kitu neuzbaigiau , o db 8 irasus parasius viska meti? Galvoji mums uzteks poros lapu apie istorija. Dar labiau nepritariu anonimui kuris rase, kad mes skaitytojai nesugebetume parasyti nei vieno iraso, va cia jau yra stumimas. o beje juk pati zinojai, kad arteja vasara, tai kam pradet, po to mesti? krc pasirode pries visus kokia tu esi. Juk ir mes nesedime prie pc visa diena prieiname kada galima. ta pati galejai daryti ir tu. Ir jokio vertimo nebuvo pati tai issigalvojai.

Monika rašė...

uuuhhhuhu, kaip čia žiauru. Ir vadinasi gražiai viską pabaik..
Kas norit vemt - vemkit, nedraudžiu.
Bet nepatingėsiu atsakyt į kai kuriuos komentarus paskutinį kart. Kitus kartus susilaikysiu.

Kas sakė, kad nebuvo vertimo rašyt ir, kad išsigalvoju - paskaitykit įrašų komentarus, tada sakykit. Toliau, kas sakė, kad aš buka ir durnė ar kokia ten - labai ačiū, čia tikrai ne stūmimas.

Paaiškinsiu kodėl paskutiniame įraše parašiau , dėl įrašo ilgumo.. Netingėjau rašyt, tiesiog man draugė pasakė kai pamatė įrašą - manai, kad kas nors tokius sausus įrašus skaito? Pasirodo jo, tai labai jūsų atsiprašau, kad jus nuvyliau žinot :) džiaugiuosi, kad yra čia labai daug talentingų skaitytojų, kurie kietus primeta. Kurkit istoriją, įrašus.. pritraukit skaitytojus - tada jūs dievai!

O dėl vieno komentaro, kur sakė, jog vasarą būčiau galėjus rašyt rečiau - tas rečiau būtų kas porą savaičių? Tai spėju jūs mane komentarais nužudytumėt, vien pasižiūrėjus, kas darosi kai savaitę nėra įrašo..

Dar kart - geros vasaros, sėkmės toliau čia kalbėtis su siena. :)

Anonimiškas rašė...

Monika , TAIP TAIP TAIP, tau nepatiko tu zmoniu komentarai kurie norejo istorijos greiciau ir kiti pykti zmogeliai Taciau, tu nepagalvojai apie tuos kurie nori skaityti tavo istorija, pasielgei labai savanaudiskai. Daugiau neskaitysiu tavo istoriju, nes tu tikra savanaude ir kas gali zinot, gal tau ir senoji istorija nusibos arba dar kazkas ir mesi.........

Anonimiškas rašė...

ir dar 3-4 valandos i savaite, tai normalu. O tu tiesiog rasei paskutine diena .................. nusivyliau tavo atsakingumu, ir isvis tavimi nusivyliau...

Anonimiškas rašė...

Be to, tu, neisiskaitai i komentarus ir atsakynedama nusisneki. Galeciau taisyti kiekviena tavo sakini, bet neturiu tam laiko.

Urtė rašė...

Gaila, bet suprantama:)Sėkmės tau, Monika. O visi heiteriai - pasirodėt ir užtenka, galit dingt iš čia. :) Ačiū už 8 įrašus, kurie man labai patiko!

Anonimiškas rašė...

NU ir reikejo nekreipt demesio ka jie komentuoja , ikeli viena kart vasara per dvi savaite ir nekreipi demesio o ne imt ir mest istorija del keliu durniu kurie pasako rasyk greiciau . Vistiek pasielgei savanaudiskai . Reikejo viska apsvarstyti .

Ieva rašė...

Istorija tikrai. Patiko, nesvarbu kad si istorija taip greit baigesi, bet tikrai lauksiu kitos istorijos. Kai pradesi nauja, parasyk lauksiu :) :*

Samanta rašė...

Gal zinot kitu istoriju puslapiu kur galima irgi skaityti istorijas? buciau labai dekinga:)